maanantai 15. helmikuuta 2010

Le début

Tukka edessä, viikko takana. Menomatka sujui kuin tanssi minuuttiaikataulun mukaisesti, joten Charles de Gaullella oli ruhtinaalliset 40min aikaa odotella TGV-junaa saapuvaksi. Kiitos Air Baltic. Luotijunassahan tunnetusti matka etenee hyvää vauhtia, joten Pariisista Lyoniin sujahtaa kahdessa tunnissa ja kun piletitkin voi tulostaa etukäteen netistä, niin mikäs siinä maisemia tarkastellessa.

Raati kiittää:
-Aikautaulussa pysymistä
-Pica- pizzeriaa lentokentällä
-Nopeutta
-Matkustajien puutteesta johtuvaa väljyyttä lentokoneissa

Raati moittii:
-Ahtaita jalkatiloja
-Tungettelevia ruotsalaisia lentokentällä

Raati muistaa erityiskiitoksella:
-Riikan lentokentällä myynnissä olleita elektronisia savukkeita. Toimii sähköllä, voi polttaa missä vaan! Ja ilmaiset hatsit halukkaille kokeilijoille. Toinen asia on se, että tutkimusten mukaan ko. tuotteet eivät juurikaan toimi nikotiiniaddikteille.
-Suomen hiihtomaajoukkuetta Helsingin lentokentällä. Tsemppiä Kulta-Aikku

Perillä Lyonissa pyörin vähän aikaa Part Dieun aseman huudeilla ja irkkupubissa, kunnes päätin ottaa taksin suoraan residenssiin. Lähes puolen tunnin small talk taksikuskin kanssa RANSKAKSI nosti tunnelmia. Asumuksena toimii n. 13 neliön huone, jossa on oma suihku/vessa, mutta yhteinen keittiö. Ei kylläkään valittamista, sillä keittiö on suoraan vastapäätä. Siivoja käy kerran viikossa, joten ei tarvitse siitäkään itse stressata. Pistetäänpä oikein kuva tulemaan teille kaikille kateellisille:

Raati kiittää:
-Siivojaa
-Mukavia naapureita
-Nettiyhteyttä

Raati moittii:
-Kylmyyttä (patterinkorjaaja tulossa)
-Paperista tehtyjä seiniä (kaikki kuuluu läpi)
-Jääkaapin hajoamista

So far, so good, voisi joku tokaista. Ensimmäinen viikkohan meni sujuvasti pakollisia muodollisuuksia hoidellen sekä varovaisen arvion mukaan joka toinen päivä juhlien. Koska allekirjoittanut on sekä halvan punaviinin että huokean oluen ystävä, mahdollisuudet ovat tässä maassa rajottomat. Bailaamisesta ehkä lisää myöhemmin, mutta loppuun vielä kuva siitä, kuinka suomalainen opettaa amatöörimäisiä saksalaisia nauttimaan olutta oikean kokoisesta astiasta (normaalisti olunen tulee naurettavan pienessä 2,5dl:n kipossa):


Että siinäpä ne tärkeimmät tältä kertaa!

Tone of the day: Warlocks - Stay warm

Seuraavassa jaksossa: Vieux Lyon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti